Waarom Malaga

 

HET WEER

Málaga is een van de beste plaatsen als u een perfecte zonnige vakantie wilt hebben. De gemiddelde temperatuur gedurende het hele jaar is 15 graden. De winters zijn de mildste van Europa en er is dan ook veel toerisme, wanneer de noordelijke Europeanen willen hun met sneeuw bedekte landen ontvluchten.
De milde winters worden gewaardeerd door degenen die hier permanent komen wonen, of door degenen die hier de winter willen doorbrengen en in het voorjaar naar hun land willen terugkeren. De winters zijn dus mild en de zomers zijn koeler dan in het binnenland van Spanje.
De warme dagen beginnen al rond maart, in die maand kun je ontsnappen aan je koude land en wakker worden met een mooie zon en een heerlijk weer, Klinkt perfect toch?


HET TRANSPORT

In Málaga heb je verschillende soorten vervoer en ze zijn zeer eenvoudig te gebruiken, je hebt de C1 lijn. Die gaat van Malaga Centro Alameda helemaal naar Fuengirola, daartussenin heb je een zeer belangrijke halte. Aeropuerto (vliegveld) als je naar Torremolinos gaat kun je die trein nemen in plaats van een taxi. Zie link voor meer informatie over de C1 lijn: http://www.renfe.com/viajeros/cercanias/malaga/index.html

This is the C1 line.

 

De hogesnelheidstrein van Málaga Maria Zambrano naar Madrid Atocha zijn ook erg populair, vooral in het weekend. De AVE-trein neemt slechts 2,5 uur per rit in beslag. Het station Málaga Maria Zambrano is ook verbonden met hogesnelheidstreinen naar Sevilla-Santa Justa en Cordoba Central.

Wat je ook in Málaga hebt zijn twee metrolijnen, ze vertrekken allemaal vanuit Málaga Maria Zambrano. In principe, zoals je al gemerkt hebt, is Maria Zambrano het centraal station van Málaga. Ze hebben veel vervoer dat je naar verschillende mooie locaties brengt.

DE MARKT IN TORREMOLINOS

Mercadillo Torremolinos is een markt die elke donderdag en zondag van 8:00-14:00 uur open is, het is een markt die alles heeft, van voedsel tot kleding. De markt is slechts twee dagen per week geopend, maar het is zeker de moeite waard om het te bekijken. Vanaf het station Torremolinos is het slechts 18 minuten lopen naar de markt.

HET ETEN

Mensen uit Spanje houden van eten en er zijn veel goede restaurants langs de kust. Sommige staan aan de top en hebben beroemde nationale koks. Alle soorten restaurants zijn in elke stad te vinden, van de meest verfijnde tot de eenvoudigste restaurants.
Veel restaurants zijn nieuw gebouwd en zijn prachtig, met mooie tuinen ernaast. Er zijn ook honderden chiringuitos (goedkope visrestaurants) in Torremolinos en Málaga, waar u verse kwaliteitsvis kunt eten. Vooral die op de stranden van Torremolinos zijn populair.
In Málaga kun je in veel goedkope restaurants eten die dagmenu’s hebben, complete maaltijden voor een lage prijs ook zijn er hele goede tapas en paella restaurants.
Ook heeft u in Spanje sardientjes op een stokje en wordt deze in een bootje langs het strand gegrild. Het is erg lekker en het is hier vrij betaalbaar, ze grillen ook andere soorten vis in die bootjes. Maar dit bijzondere gerecht is echt populair in Málaga vanwege de manier waarop ze het bereiden.

Shopping

Costa del Sol heeft een aantal van de beste winkels in Spanje. Mensen zullen genieten van het winkelen in allerlei soorten winkels, van souvenirwinkels tot winkels met bekende merknamen in kwaliteitsproducten. Van verschillende winkels is uniek voor van de Costa del Sol in Kan worden vergeleken met winkels in Madrid in Barcelona. Ook in Málaga zijn er erg leuke winkelstraten die je kan bezoeken, in het centro historico kan je heel leuk winkelen en ook genieten van de Spaanse cultuur. Als je boodschappen gaat doen is de Mercadona en Carrefour een van de beste supermarkten waar u uw boodschappen kunt kopen, niet alleen is het goedkoper maar ook heeft het kwaliteit!